close
Menu

Nieuw - John Deere EZ Ballast gewicht nu beschikbaar voor Nederlandse markt

Horst, 11 april 2017 - Het EZ Ballast systeem – onderscheiden tijdens de Agritechnica in 2015 met een zilveren medaille - is het eerste flexibele ballastsysteem op de markt dat gebruikt maakt van het onderstel van de trekker wat bijdraagt aan een optimale gewichtsverdeling van de trekker. Het gewicht van 1,7 ton is in luttele seconden aan- of los te koppelen met één druk op de knop van de CommandARM, zonder dat u de cabine hoeft te verlaten. Het is met name nuttig voor akkerbouwers en loonbedrijven die vaak moeten schakelen tussen transport- en veldtoepassingen.

EZ Ballast neemt geen ruimte in beslag die nodig is voor het aankoppelen van werktuigen, waardoor de hefinrichting voor en achter vrij blijft voor andere werktuigen. Het enige wat de chauffeur van de trekker hoeft te doen is over het gewicht heen te rijden, op de knop van de CommandARM te drukken en het gewicht wordt naar het frame gebracht waarna een veiligheidsinrichting zorgt voor de vergrendeling van het gewicht. Het verwijderen van het gewicht is net zo eenvoudig. Indien nodig kan de chauffeur van de trekker, het EZ Ballast gewicht ook combineren met een frontgewicht en achterwiel gewicht om met een zeer laag vermogen tot gewichtsverhouding te werken voor zware trekwerkzaamheden. EZ Ballast maakt gebruik van het bestaande Power Beyond-systeem.

EZ Ballast is compatibel met alle trekkers van de 7R-Serie en vanaf nu beschikbaar voor de Nederlandse markt via het officiële John Deere dealernetwerk.

Bekijk ook de video (Duits): https://www.youtube.com/watch?v=pse0ZrqGmIQ